Разходка с джип сред Белоградчишките скали

 

Противно на общите представи, Белоградчишките скали не са просто няколко камъка с интересни форми, разположени до града. Това е голям район с площ 80 кв.км и ако си мислите, че от крепостта и от градския площад сте видели достатъчно, се заблуждавате. За да усетите величието и мащаба на скалния масив, изберете нашето 4х4 САФАРИ и няма да сбъркате. Ще ви покажем спиращи дъха гледки, които по друг начин няма как да видите, в съчетание с покачващо адреналина оф-роуд изживяване. Доверете ни се – това е най-добрият начин наистина да разгледате Белоградчишките скали – бързо, сигурно и забавно.


Подготвили сме 6 маршрута за всички вкусове, съобразени и с времето, с което разполагате, в трите дяла на скалния масив.

За клиенти на къщата, които остават за две или повече нощувки, предлагаме специални цени - 50% отстъпка от обявените по-долу!!!


Маршрут №1 – за тези от вас, които все нямат време… Лек преход, прави се обиколка на централния масив, наблюдават се най-известните скали около града – Петела, Гущера, Влюбените, Слонската глава, Маймуната, Ученичката, Мечката, Адам и Ева, Конника, Мадоната и др. Времетраене – около 1 час и 30 минути, разстояние – 12 км. Цена – 20 лв. на човек.
(пълна информация и снимки)


Маршрут №2 – екстремен преход през централния масив, вижда се всичко от маршрут №1, но с няколко отбивки по силно пресечен терен, стръмни спускания и изкачвания, и покрай скални групи, които не могат да се видят по друг начин, като най-впечатляващи са скалният мост „Еркюприя” и фигурата "Пазителят на долината". Времетраене – около 2 часа и 30 минути, разстояние – 15 км. Цена – 25 лева на човек.


Маршрут №3 – умерено екстремен преход, прави се пълна обиколка на западния масив. Ако желаете, но ние ви го препоръчваме, има и доста катерене пеша, до останки от неолитно светилище и римски наблюдателен пост. Времетраене – около 3 часа, разстояние – 23 км. Цена – 30 лв. на човек.
(пълна информация и снимки)


Маршрут №4 – средно тежък, преминава се през източния масив. Тръгва се през труден горски терен, преди да се достигнат скалите. Посещава се и единствената обитавана пещера в целия скален масив – Лепеница. Времетраене – около 4 часа, разстояние – 32 км. Цена – 30 лв. на човек.
(пълна информация и снимки)


Маршрут №5 – целодневен, обиколка на трите дяла на Белоградчишките скали. Ако изберете него, ще можете да се хвалите, че сте видели почти всичко от скалите. Включва почивка за обяд сред природата. Времетраене – около 8-9 часа, разстояние – 55 км. Цена – 70 лв. на човек.


Разходките се провеждат с подготвен 7-местен джип Land Rover Discovery. За ваше удобство е добре групата да е до 4 души. Ако сте 5 или 6 души, ползвате намаление. Група от над 6 души се дели в повече джипове (зависи от това дали има свободни такива).

За клиенти на къщата, които остават за две или повече нощувки, предлагаме специални цени -

50% отстъпка от обявените по-горе!!!

Съчетайте уникалната природа на Белоградчик с умерено екстремно изживяване! Подарете си незабравими мигове! Запечатайте гледки от скалите, с каквито малцина могат да се похвалят!